Tips Veilig Daten

Ga veilig daten

Online daten kan een tikje beangstigend zijn. Bij daten op het internet begint het altijd eerst met een gesprek via de chat. Mocht klikken met een date, dan kunnen jij en jouw contact afspreken. Je hoopt natuurlijk dat jullie ook in het echt een klik hebben! In veel gevallen spreek je met iemand af waarmee je geen gemeenschappelijke connecties hebt.
dating via internet
Houd daarom de volgende tips in het achterhoofd als je overweegt om een date te gaan ontmoeten.

• Tip 1: Spreek niet af met iemand zonder foto. Het uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het is enigszins verdacht als iemand geen enkele foto deelt. Je moet natuurlijk wel van tevoren weten met wie je op pad gaat. Je kunt op Google-images profielfoto uploaden om te kijken of de foto ergens anders wordt gebruikt.

• Tip 2: Wees kritisch als iets te mooi lijkt om waar te zijn. Profielfoto’s kunnen bijvoorbeeld fake zijn. Het komt weleens voor dat er foto’s van modellen gebruikt worden. Nu kan het natuurlijk zijn dat je echt met een model aan het praten bent, maar check dan ook even of je meer informatie kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke vrienden, interesses of kijk eventueel naar account op sociale media bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram.

• Tip 3: Is jouw potentiële match wel erg geïnteresseerd in jouw financiële situatie? Vraag je dan af of hij of zij wel wel de juiste intenties heeft. Ga dus niet te gedetailleerd in op geldzaken en spreek niet af met mensen die om geld vragen.

• Tip 4: Heb je gemeenschappelijke connecties? Dan kan het helpen om je date even op te zoeken op Facebook als je twijfels hebt.

• Tip 5: Spreek af op een openbare plek. Ga bijvoorbeeld samen een drankje doen op het terras of ga samen naar de film. Als je iemand nog nooit in het echt hebt gezien, is het niet verstandig om thuis af te spreken. Spreek je toch thuis af? Laat een vriendin of familielid weten dat je een afspraakje hebt.

• Tip 6: Luister naar je onderbuikgevoel. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt of voel je je achteraf toch niet fijn bij het idee om op date te gaan? Wees dan eerlijk en zeg het afspraakje af.

Succes met daten!

Tinderdating.nl

Foto via Pixabay